Legaal vs Illegaal, Nieuws

3-CMC (Miauw) vs 3-MMC

3cmc lijn + bult zzzzap.nl

3-CMC (Miauw) vs. 3-MMC

Designer drugs

3-CMC behoort tot de ‘designer drugs’ of ‘research chemicals’ uit de cathinon klasse. Drugs die hieronder vallen zijn vaak afgeleid van klassieke soorten. Aan de samenstelling zijn door scheikundigen echter kleine aanpassingen verricht, waardoor de werking nog steeds lijkt op die van de klassieke variant, maar de drug simpelweg nog niet is opgenomen in de Opiumwet. Op deze manier wordt de wet handig omzeild en is de drug (nog) niet verboden.
Lees hier de productomschrijving van het product 3-CMC

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn designer drugs vaak een variant op een klassieke drug. Het zal je dan ook niet verbazen dat 3-CMC een alternatief is voor 3-MMC; een product dat sinds oktober 2021 is opgenomen in de Opiumwet. Ervaren gebruikers geven aan dat de werking van beide soorten erg met elkaar overeenkomt. 3-MMC is voor de gebruiker die van de gebaande paden durft te wijken nog steeds te verkrijgen, maar doordat 3-CMC legaal verkrijgbaar is, is dit een stuk eenvoudiger. Aangezien 3-CMC recenter op de markt is gekomen, is er minder bekend over de risico’s op de lange en korte termijn. Dit wordt gezien als nadeel.
Lees hier de productomschrijving van het product 3-CMC

Wat doet het met je?

Ervaringen betreffende de werking van drugs zijn altijd persoonsgebonden. Gebruikers zijn over de werking van 3-CMC en 3-MMC vrij eensgezind: bij gebruik voelt men zich alert, vrolijk en vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het zelfvertrouwen krijgt een boost en sociale interactie lijkt vanzelf te gaan. De avond of nacht verloopt hierdoor op rolletjes. Sommige gebruikers ervaren daarnaast een opleving van het libido. Regelmatig wordt de vergelijking getrokken met het effect van XTC (MDMA) in combinatie met Cocaïne.

3cmc varianten

Er zijn een aantal varianten in omloop. De meest voorkomende varianten staan hieronder.

3-CMC in de toekomst

Naar verluidt zal 3-CMC nog maar kort vrij verkrijgbaar zijn. De overheid beraadt zich over een wet om diverse soorten designer drugs in één keer op te nemen in de Opiumwet. De herziening van deze wet staat nog gepland voor kalenderjaar 2022. Hierna zal ook 3-CMC enkel nog in het illegale circuit verkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *