3-Chloromethcathinone (ook bekend als 3-CMC en clophedrone) is een stimulerende stof van de cathinonklasse die online als designerdrug wordt aangeboden, meestal in Europese landen zoals Zweden, Italië en Polen. De chemische structuur is vergelijkbaar met die van het antidepressivum en het anti-verslavende medicijn bupropion, dat 3-chloor-N-(t-butyl)cathinon is, maar het farmacologische profiel is wezenlijk anders. 3cmc is een vervangende variant van de inmiddels verboden 3mmc. Effecten van deze producten schijnt volgens experts vrijwel gelijk te zijn. Echter is de variant 3cmc op het moment van schrijven niet verboden.

2F-Ketamine (2-fdck) (ook bekend als 2-Fluorodeschloroketamine) is een nieuwe dissociatieve drug van de arylcyclohexylamine-familie. Het is chemisch verwant aan ketamine en deschloorketamine (DCK). Hoewel onderzoek momenteel beperkt is, wordt aangenomen dat het werkt als een NMDA-receptorantagonist. Velen kennen verwanten van dit product als keta of ket. Ook zijn er een aantal liedjes over geschreven zoals ‘de pet van ket’ van hoogleraar prof. R. Zonneveld.

4F-Ritalin is een afgeleide van Ritalin en is een stimulerend middel dat behoort tot de ethylamine- en piperdine-onderzoekschemicaliën. 4F-Ritalin, over het algemeen bekend als 4F-MPH, welke men structureel vergeleken zou kunnen worden met methylfenidaat. De enige uitzondering is een enkel fluoratoom gekoppeld aan de fenethylaminekern op positie vier. De overeenkomsten tussen methylfenaat en 4F-MPH zijn te zien op de productfoto. In Nederland wordt methylfenidaat gegeven bij ADHD en narcolepsie.

4-Fluormethamphetamine (4-FMA). Dit is een nieuwe stimulant-entactogene chemische stof van de amfetamineklasse welke vrij onbekend is. 4-FMA is chemisch gekoppeld aan 4-FA en methamfetamine. Momenteel is er zeer weinig bekend over deze farmacologie, men heeft het vermoeden dat dit product werkt door de dopamine-, noradrenaline- en serotoninespiegels in de hersenen te verhogen.

Flubromazepam, of 7-Bromo-5-(2-fluorfenyl)-1,3-dihydro-1,4-benzodiazepin-2-on, is een chemische stof van de benzodiazepine-klasse. Dit product is op het moment van schrijven (nog) niet verboden. Flubromazepam is een langdurige psychoactieve stof van de benzodiazepineklasse die anxiolytische , kalmerende en spierverslappende effecten heeft.