Nieuws, Product Informatie

Wat is 4F-Ritalin

Wat is 4F-Ritalin?

4F-Ritalin (4F MPH) is op de markt gebracht als Research Chemical. Deze RC heeft dezelfde werking als Ritalin. Ritalin ga je vooral vinden in de medische wereld en schrijven artsen voor bij mensen welke de diagnose ADHD hebben. Ritalin welke de arts voorschrijft komt vooral in pil-vorm. Daarnaast schijnen er nog meerdere mogelijkheden te zijn om dit product te laten werken.

De naam Ritalin

Ritalin is enkel een merknaam. In de medische wereld zijn veel varianten verkrijgbaar zoals Medikinet, Ritaline, Equasym, Concerta enz.

Werkzame stof Methylfenidaat

De werkzame stof in 4F-Ritalin (4F MPH) is Metylfenidaat (hydrochloride). Deze werkzame stof is een Psychostimulans welke al een tijd bestaat. In de jaren zestig is deze stof geregistreerd als geneesmiddel. Methylfenidaat is een wekamine. Hierdoor maakt het dopamine vrij in de hersenen. Kenmerkend is dat methylfenidaat snel opneemt in het bloed, snel werkt, maar ook snel weer is afgebroken.

Ritalin in Nederland

Ritalin komt als geneesmiddel veel voor in Nederland. Zo is het product in 2010 maarliefst 980.000 keer als recept voorgeschreven. Echter is het ‘off label’ gebruik van Ritalin in Nederland verboden en staat het zelfs op lijst 1 van de Nederlandse Opiumwet en heeft internationaal eenzelfde status. Echter, in 2009 claimde ethici in Engeland dat het recreatief gebruik van Methylfenidaat door volwassenen veilig kan. Het zou vooral de cognitieve functies verbeteren. In het studentenleven komt het product ontzettend veel voor tijdens examenweken.

Research Chemical 4F-Ritalin

4F-Ritalin is zoals hierboven al genoemd een Research Chemical welke precies geproduceerd is zodat het dezelfde werking als het originele product heeft. Echter is het belangrijk dat Research Chemicals uitsluitend zijn bedoeld voor onderzoeksdoeleinden en niet voor menselijke consumtie.

Is 4F-Ritalin legaal?

De Research Chemical 4F-Ritalin oftewel 4F-MPH is legaal verkrijgbaar. Zodra er wijzigingen zijn m.b.t. de verkoop van dit product, dan kunt u het hier lezen in onze informatieve blog.

Extra bron:

https://psychonautwiki.org/wiki/4fmph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *